Sve na jednom mjestu....

Zenica
  • +387 61 453 397

  • info@ajan.ba

  • Zenica

  • Bulevar kralja Tvrtka I, br. 11

  • 9:00-18:00

  • Ponedjeljak-Petak

DO PROFESIONALNOG VOZAČA KAMIONA I AUTOBUSA SA AUTOŠKOLOM AJAN

Sve na jednom mjestu: vozački ispit za profesionalne kategorije C1, C, CE, D ili DE, tahograf, COD 95, ADR, pomoć u pronalasku posla vozača u Sloveniji

Prvi korak na putu do profesionalnog vozača je da položite vozački ispit za kategorije C1, C, CE, D ili DE.

Vozački ispit za potkategoriju C1 možete polagati sa navršenih 18 godina života i položenim vozačkim ispitom za kategoriju B. Vozački ispit za kategoriju C možete polagati ako ste navršili 21 godinu života i imate položen vozački ispit za kategoriju B. Kada položite vozački ispit za kategoriju C automatski ćete dobiti potkategoriju C1 u svojoj vozačkoj dozvoli. Nakon položenog vozačkog ispita za kategoriju C možete polagati vozački ispit za kategoriju CE.

Vozački ispit za kategoriju D možete polagati sa navršenih 24 godine života uz uslov da posjedujete vozačku dozvolu za kategoriju B najmanje dvije godine. Nakon položenog vozačkog ispita za kategoriju D možete polagati vozački ispit za kategoriju DE.

Kada ste položili vozački ispit za profesionalne kategorije i dobili vozačku dozvolu trebat će Vam digitalna tahograf kartica. Dođite u autoškolu Ajan sa vozačkom dozvolom i mi ćemo za Vas poslati potrebnu dokumentaciju i javiti Vam kada Vaša digitalna tahograf kartica bude gotova.

Ukoliko želite raditi kao profesionalni vozač u nekoj od zemalja Europske unije trebate položiti COD 95. Opet se obratite nama jer mi organizujemo predavanja za COD 95 u našoj autoškoli, a nakon preslušanih predavanja organizujemo i prevoz za Sloveniju, noćenje, polaganje COD 95 u Sloveniji i povratak nazad za BiH.

Ukoliko Vaš posao vozača zahtijeva prevoz opasnih materija onda Vam treba ADR licenca, a mi smo tu da vam obezbijedimo sve što vam treba da biste  se bavili ovim poslom.

Za kandidate koji vozački ispit za profesionalne kategorije polažu u autoškoli „Ajan“ obezbijedili smo pomoć i posredovanje u pronalasku posla vozača u Sloveniji.

Za dodatne informacije ili upis u autoškolu možete nas kontaktirati na brojeve telefona 061/453-397 ili 062/083-009, javiti nam se u inboks ili nas posjetiti na adresi Bulevar kralja Tvrtka I 11 (Industrijska škola-preko puta Stacionara) svaki radni dan u periodu od 9 do 16 sati.

Share this Post!