Sve na jednom mjestu....

Zenica
  • +387 61 453 397

  • info@ajan.ba

  • Zenica

  • Bulevar kralja Tvrtka I, br. 11

  • 9:00-18:00

  • Ponedjeljak-Petak

PROFESIONALNE KATEGORIJE

Jedno od značajnijih pitanja za sadašnje i buduće vozače jeste kako postati profesionalni vozač. Autoškola „Ajan“ jedina je autoškola u Zenici koja će Vam ponuditi sve na jednom mjestu. Prvi korak, ukoliko već niste položili vozački ispit za potkategorije/kategorije C1, C, CE, D ili DE, je da to učinite.

Vozački ispit za potkategoriju C1 mogu polagati lica koja imaju navršenih 18 godina života i posjeduju vozačku dozvolu za B kategoriju.

Vozački ispit za kategorije C i CE mogu polagati lica koja su navršila 21 godinu života i imaju položen vozački ispit za kategoriju B.

Vozački ispit za kategorije D i DE mogu polagati lica koja su navršila 24 godine života i posjeduju vozačku dozvolu B ili C kategorije minimalno dvije godine.

Kada položite vozački ispit za potkategorije/kategorije C1, C, CE, D ili DE i uđete u svijet profesionalnih vozača bit će Vam potrebna memorijska kartica za digitalni tahograf, a jedini uslov da dobijete ovu karticu je da imate položen vozački ispit minimalno za potkategoriju C1.

I na kraju, ukoliko želite raditi u nekoj od zemalja Europske unije potrebno je da položite COD 95. Predavanja za polaganje COD 95 organizujemo u prostorijama autoškole „Ajan“, a nakon toga, organizujemo prevoz i smještaj u Sloveniji gdje polažete ispit. Pored toga omogućit ćemo Vam stupanje u kontakt sa potencijalnim poslodavcima u Sloveniji koji trebaju profesionalne vozače i otvoriti Vam mogućnost da se zaposlite.

Ukoliko želite postati profesionalni vozač obratite se nama na broj telefona 061/453-397, ili nas posjetite na adresi Bulevar kralja Tvrtka I 11, u Industrijskoj školi, svaki radni dan u periodu od 9 do 17 sati, jer Vam mi nudimo kompletnu i kvalitetnu uslugu i siguran put do profesionalnog vozača.